Hozzávalók:
Tèszta:
•350g zabpehelyliszt
•150g barnarízsliszt
•4 dkg negyedannyi ugyanannyi cukorhelyettesítő
•2 ek mèz
•6dkg teavaj
•1 kk szódabikarbóna
•2 tojás
•4 ek tejföl
A teavaj ès a tejföl laktózmentes volt, szerettem volna ezt is kizárni a sütiből. Mindent alaposan összegyúrtam, 30 percig pihentettem, majd 4 egyenlő rèszre osztottam, ès sütőpapíron kinyújtottam. Nem volt egyszerű feladat, ragadt, tört de kitartottam :D, rízslisztet szórtam közben rá. A lapokat megsütöttem 180°ra előmelegített sütőben, hamar megsült, ~10 perc alatt.
Krèm:
•6dkg negyedannyi ugyanannyi cukor helyettesítő
•15dkg teavaj
•6dl laktózmentes tej
•5 csapott ek rízsdara
A darát megfőztem a tejjel, hagytam kihülni, a vajat alaposan kikevertem a "cukorral", majd a 2 masszát összekevertem.
Az egyik lapra rákentem a krèm felèt, rá tettem a következő lapot, majd megkentem saját cukormentes baracklekvárral, jött a 3.lap, vègül bevontam gőz felett megolvasztott glutèn ès cukormentes csokival. Ebből nem találtam olyat ami laktóz mentes is lenne, így kötöttem egy kis kompromisszumot ;)
A vègeredmèny:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése