A zsemle receptje változatlan maradt, annyi különbséggel, hogy szárított
helyett friss élesztőt használtam,felfuttattam, és úgy adtam a többi
hozzávalóhoz, illetve az mennyiség is 1,5-szeres lett, mert a húsból 6
pogit csináltam.
Szóval hozzávalók a hamburger húshoz:
- 500 g darált marha hús
- 1 fej NAGYON apróra vágott vöröshagyma
- só, bors, majoranna ízlás szerint
- 1-2 ek ketchup és mustár.
- 1 tojás
- 1 ek oliva olaj
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, 6 egyforma gombócot
készítünk belőle, alaposan kilapítjuk őket, de tényleg laposra, mert sütés
közben vastagabb lesz, és mind a 2 oldalukat megsüjük.
Végül tetszés szerint pakolhatunk bármit bele, nálam a bacon
elengedhetetlen ;)
Hamburger zsömi receptje: http://virlicseniko.blogspot.hu/2014/02/hamburger-zsomi.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése