!

A liszt minden esetben szénhidrátcsökkentett, és persze a cukor is édesítő (lehetőleg természetes), illetve a többi hozzávaló is cukormentes a receptekben! :)

2014. január 29., szerda

Bejgli


Hozzávalók:

Tészta:

-25 dkg liszt

-12,5 dkg vaj

-1 tojás sárgája

-0,5 dl tej (ha a tészta nem elég lágy még néhány ek.)

-2 ek. édesítő

-0,5 tasak élesztő

-csipet só

-1 tojás a kenéshez

 

Elkészítés:

Felfuttatjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, nem kell keleszteni, 2 egyenlő részre osztjuk és kb A4es lap nagyságúra nyújtjuk, megtöltjük, a 2 szélét behajtjuk és feltekerjük. Megkenjük sárgájával, ha beszívta utána fehérjével, ha az is megszáradt megszurkáljuk és kb 35 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.

 

Diótöltelékhez 20 dkg diót kb 15 dkg cukornak megfelelő édesítővel és pici vaníliával kb 1 dl tejjel leforráztam, mazsolát és rumot kevertem hozzá, alaposan kihűtöttem és megtöltöttem vele a tésztát.

 

Ebből a mennyiségből 2 kisebb rúd lett, első próbálkozásnak elfogadtam ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése