Hozzávalók:
Tészta:
-25 dkg liszt
-12,5 dkg vaj
-1 tojás sárgája
-0,5 dl tej (ha a tészta nem elég lágy még néhány ek.)
-2 ek. édesítő
-0,5 tasak élesztő
-csipet só
-1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a tészta
hozzávalóit, nem kell keleszteni, 2 egyenlő részre osztjuk és kb A4es lap
nagyságúra nyújtjuk, megtöltjük, a 2 szélét behajtjuk és feltekerjük. Megkenjük
sárgájával, ha beszívta utána fehérjével, ha az is megszáradt megszurkáljuk és
kb 35 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.
Diótöltelékhez 20 dkg diót kb 15 dkg cukornak megfelelő
édesítővel és pici vaníliával kb 1 dl tejjel leforráztam, mazsolát és rumot
kevertem hozzá, alaposan kihűtöttem és megtöltöttem vele a tésztát.
Ebből a mennyiségből 2 kisebb rúd lett, első próbálkozásnak
elfogadtam ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése