Hozzávalók:
Piskóta:
-6 tojás
-4 dkg darált dió
-11 dkg liszt
-pici rum vagy aroma
-1 csomag sütőpor
Szokásos módon piskótát sütünk belőle, majd 3 felé vágjuk.
Krém:
-6 dkg liszt
-3 dl tej
-12 dkg „porcukor” (diabetikus vagy édesítő ennek megfelelő
mennyiségben)
-20 dkg vaj
-20dkg darált dió
- rum vagy aroma és vanília aroma
Elkészítés:
A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük és kis lángon
összefőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk
a diót és az aromákat majd a kihűlt krémhez keverjük. Megtöltjük a tortát, a
széleit és a tetejét is bevonjuk, majd tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése