!

A liszt minden esetben szénhidrátcsökkentett, és persze a cukor is édesítő (lehetőleg természetes), illetve a többi hozzávaló is cukormentes a receptekben! :)

2014. január 29., szerda

Dió torta


Hozzávalók:

 

Piskóta:

-6 tojás

-4 dkg darált dió

-11 dkg liszt

-pici rum vagy aroma

-1 csomag sütőpor

 

Szokásos módon piskótát sütünk belőle, majd 3 felé vágjuk.

 

Krém:

-6 dkg liszt         

-3 dl tej

-12 dkg „porcukor” (diabetikus vagy édesítő ennek megfelelő mennyiségben)

-20 dkg vaj

-20dkg darált dió

- rum vagy aroma és vanília aroma

 

Elkészítés:

A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük és kis lángon összefőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót és az aromákat majd a kihűlt krémhez keverjük. Megtöltjük a tortát, a széleit és a tetejét is bevonjuk, majd tetszés szerint díszítjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése