Hozzávalók:
Piskóta:
-5 tojás
-5 ek. ch.csökkentett liszt
-5 ek. édesítő (vagy 1 nagyobb kanál negyedannyi ugyanannyi természetes édesítő)
-1 csomag sütőpor
-cukormentes baracklekvár
Szokásos módon piskótát készítünk belőle, majd ha kihült megkenjük cukormentes baracklekvárral. Feltekerjük, majd szeleteljük.
Töltelék:
-fél liter cukormentes tejszín
-édesítő ízlés szerint
-2 csomag habfixáló
-tetszés szerinti gyümölcs
(-pici vanília aroma ha illik a gyümölcshöz)
A tejszínt habbá verjük a habfixálóval és az édesítővel és a fixálóval, majd belekeverjük az előzőleg megmosott, lecsepegtetett és feldarabolt gyümölcsöt.
Összeállítás :)
Egy félkör alakú tálat fóliával kibélelünk és kirakjuk a piskótával (maradjon az aljára is), majd megtöltjük a krémmel és lefedjük a maradék piskótákkal. Néhány órára hűtőbe tesszük, óvatosan kiborítjuk és szeleteljük.
Elkészíthető túrós változatban is, csak akkor zselatint kell használni a rögzítéséhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése