!

A liszt minden esetben szénhidrátcsökkentett, és persze a cukor is édesítő (lehetőleg természetes), illetve a többi hozzávaló is cukormentes a receptekben! :)

2014. január 29., szerda

Virslis "leveles"


Hozzávalók:

„Leveles”J :

-25 dkg liszt       

-15 dkg vaj (vagy kókuszzsír) és még 5 dkg a rétegezéshez olvasztva

-1 tojás

-fél élesztő (rendes, nem instant)

-0,5 doboz tejföl

-só

-sajt

Összegyúrjuk a hozzávalókat, meleg helyen megkelesztjük, vékonyra nyújtjuk és megkenjük, olvasztott vajjal majd összehajtogatjuk.  Pihentetjük kb 20 percet és megismételjük még 2x. Vékonyra nyújtjuk, csíkokra vágjuk és egy virslire feltekerjük, úgy, hogy a tészta kicsit fedje magát végig, sajtot szórunk rá és megsütjük. A tésztára kenhetünk ketchupot és mustárt is, úgy  még finomabb lesz!

Ebből a tésztából szoktam sajtos rudat is sütni, remekül felhasználható!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése