Hozzávalók:
Piskóta:
-4 tojás
-8 dkg ch.csökkentett liszt
-1 ek kakaópor
-fél csomag sütőpor
-1 ek negyedannyi-ugyanannyi cukorhelyettesítő
- 4 ek víz
Szokásos módon piskótát készítünk, feltekerjük amíg kihül
Krém:
-1 csomag tejszínes pudingpor
-3 dl tej
-1 ek negyedannyi-ugyanannyi cukorhelyettesítő
-10 dkg light vaj
-1 ek kakaópor
-1,5-2 banán (a piskóta nagyságától függ, nekem 1,5 fért bele)
Megfőzzük a pudingot, miután kihűl kikeverjük a vajjal és a felét rákenjük a piskótára, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és a fehér krémre kenjük, majd beletesszük a banánt és feltekerjük. Itt hivatalosan be kéne vonni csokimázzal, de én diétás szempontból egy kicsit kihagytam a barna krémből és azt kentem rá, majd ráreszeltem néhány kocka magas kakaótartalmú étcsokit. Nekem sajnos nem éppen lett "könnycsepp", de az íze kárpótolt az esztétikai hiányosságaiért :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése