!

A liszt minden esetben szénhidrátcsökkentett, és persze a cukor is édesítő (lehetőleg természetes), illetve a többi hozzávaló is cukormentes a receptekben! :)

2014. február 13., csütörtök

Sajtos roló


 
Hozzávalók:

 Tészta:

-20 dkg ch.csökkentett liszt

-10 dkg teavaj (vagy margarin, nem mertem a kókuszzsírral kísérletezni, első próbálkozás J )

-100 g tejföl

-só

A hozzávalókat alaposan kidolgozzuk, fél órára hűtőbe tesszük és hajtogatjuk. Itt én megkentem egy kis olvasztott vajjal, megint hűtőbe tettem és ezt megismételtem még 3-szor.

A lefogyott alufóliás csöveket használtam „sablonnak”, bevontam őket alufóliával és lekentem olajjal. Amikor az utolsó hajtogatás is megtörtént kinyújtottam, lekentem felvert tojással, és kb 1,5 cm-es csíkokra vágtam. Tojásos részével kifelé feltekertem a „csövekre”, úgy, hogy végig picit fedje egymást. Alaposan előmelegített sütőben megsütöttem őket.

Krém:

-3 dl tej

-15 dkg zsírszegény trapista (nálam most 7 dkg rendes trapista volt, nem volt több a másikból)

-2 tojás sárgája

-2 ek ch.csökkentett liszt

-só

-10 dkg light vaj

A vaj nélkül a többi hozzávalóból sűrű krémet főztem, alaposan kihűtöttem és kikevertem a vajjal. Érdemes a krémet a tészta készítése közben elkészíteni, így van ideje rendesen kihűlni.

Amikor már a tészta sem meleg egy kiskanállal beletöltöttem a krémet, és a széleit reszelt sajtba mártottam. Ebből a mennyiségből 11 db lett, a krémet is pont eltaláltam, nem is hittem a szememnek, évek óta el akartam készíteni, de nem mertem nekivágni. Mindenkinek ajánlom, kicsit időigényes, de megéri a munkát J



 
 
 
 

 

2 megjegyzés: