Tészta:
-20 dkg ch.csökkentett liszt
-10 dkg teavaj (vagy margarin, nem mertem a kókuszzsírral
kísérletezni, első próbálkozás J
)
-100 g tejföl
-só
A hozzávalókat alaposan kidolgozzuk, fél órára hűtőbe
tesszük és hajtogatjuk. Itt én megkentem egy kis olvasztott vajjal, megint
hűtőbe tettem és ezt megismételtem még 3-szor.
A lefogyott alufóliás csöveket használtam „sablonnak”,
bevontam őket alufóliával és lekentem olajjal. Amikor az utolsó hajtogatás is
megtörtént kinyújtottam, lekentem felvert tojással, és kb 1,5 cm-es csíkokra
vágtam. Tojásos részével kifelé feltekertem a „csövekre”, úgy, hogy végig picit
fedje egymást. Alaposan előmelegített sütőben megsütöttem őket.
Krém:
-3 dl tej
-15 dkg zsírszegény trapista (nálam most 7 dkg rendes
trapista volt, nem volt több a másikból)
-2 tojás sárgája
-2 ek ch.csökkentett liszt
-só
-10 dkg light vaj
A vaj nélkül a többi hozzávalóból sűrű krémet főztem,
alaposan kihűtöttem és kikevertem a vajjal. Érdemes a krémet a tészta készítése
közben elkészíteni, így van ideje rendesen kihűlni.
Amikor már a tészta sem meleg egy kiskanállal beletöltöttem
a krémet, és a széleit reszelt sajtba mártottam. Ebből a mennyiségből 11 db
lett, a krémet is pont eltaláltam, nem is hittem a szememnek, évek óta el akartam
készíteni, de nem mertem nekivágni. Mindenkinek ajánlom, kicsit időigényes, de
megéri a munkát J
Istenem milyen finom volt. ..olyan büszke vagyok rád. .. mindenért...
VálaszTörlésArannyos vagy :)
VálaszTörlés