!

A liszt minden esetben szénhidrátcsökkentett, és persze a cukor is édesítő (lehetőleg természetes), illetve a többi hozzávaló is cukormentes a receptekben! :)

2014. február 5., szerda

Eszterházy torta

Na a külalakkal nem ér foglalkozni, igen csak kezdő vagyok a dologban, a drága szerelmemnek csináltam a szülinapjára, szerencsére nézni nem volt sok idő, hamar elfogyott :)

Hozzávalók:
Tészta:
-8 tojás
-16 dkg "cukor"
-20 dkg "liszt"
-5 dkg darált dió

Szokásos módon megsütjük a piskótát, ha elkészült 4 lapra vágjuk.

Krém:
-2 csomag vanília puding (én jobban szeretem, mint a főzött krémet)
-8 dl tej
-5 ek "cukor"
-pici rumaroma

Ezt összefőzzük, kihűtjük és utána 2 dl felvert tejszínnel lazítjuk a krémet.
Megtöltjök a tortánkat a krémmel (lap, krém, lap, krém, lap, krém, lap), kicsi maradjon ki, hogy a szélét be tudjuk kenni, ha nem sikerül kihagyni belőle, jó lesz a felvert tejszín is, majd a tetejére mázat készítünk. " tojás fehérjét elkezdünk összemlelegíteni kb 16 dkg porcukornak megfelelő cukormentes porcukorral (na igen, ez vicces-cukormentes cukormáz, hogy őszinte legyek nem is lett az igazi, de elnézte nekem a társaság :) ), ezzel bevonjuk a tortát és olvasztott csokival díszítjük, lehetőleg az enyémnél szebben :) Végül bevonjuk a torta oldalát a megmaradt krémmel, vagy tejszínhabbal és megszórjuk darált dióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése