Hozzávalók:
-25 dkg liszt
-1 dl tej (langyos)
-1 csomag instant élesztő
-1 ek olaj
-0,5 pohár natúr joghurt
"fél tojás" (jó, tudom furán hangzik, a másik felét a zsömik lekenésére használjuk majd fel)
-1 ek cukor
-só
Nem futtattam fel az élesztőt, csak összegyúrtam a hozzávalókat, és jó meleg helyen kelni hagytam 1 órán át. Utána lisztezett deszkán 4 egyenlő részre osztottam, cipókat formáltam belőle, és újra kelni hagytam kb 30 perceig, majd lekentem a megmaradt tojással, meszórtam szezámmaggal és előmelegített sütőben készre sütöttem őket.
Nem lettek túl nagyok (de annál finomabbak :) ), legközelebb megkísérelem rendes élesztővel, és tovább keleszteni, talán akkor "pufibbak" lesznek :
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés